Η "MELLAS HONEY COMPANY" ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ



Στην εταιρία μας προσπαθούμε να δουλεύουμε όσο το δυνατόν περισσότερο βασιζόμενοι στην κυκλική οικονομία. Οι πρακτικές που χρησιμοποιούμε συμβάλλουν στη μείωση της απόβλητης και της περιβαλλοντικής επίπτωσης της μελισσοκομίας, ενώ παράλληλα προωθούν την αειφόρο και βιώσιμη παραγωγή μελιού.




Μερικές από τις πρακτικές που χρησιμοποιούμε είναι:


Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΡΙΟΥ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ


Το κερί που παράγεται από τις μέλισσες εμείς το ανακυκλώνουμε και το ξαναχρησιμοποιούμε φτιάχνοντας κερήθρες για τα μελίσσια μας , κεριά, κεραλοιφές κ.ά. Επίσης, τα τελάρα που χρησιμοποιούνται για τις κερήθρες, τα επισκευάζουνε και τα ξαναχρησιμοποιούμε μετά την εξαγωγή του μελιού. Αυτό μειώνει την ανάγκη για δημιουργία νέων και επομένως μειώνει τα απόβλητα.


Η ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΥΨΕΛΩΝ


Το ίδιο συμβαίνει και με τις κυψέλες μας, όπου χρησιμοποιούνται για την παραγωγή και εξαγωγή του μελιού, και αν κάτι χαλάσει διορθώνεται και ξαναχρησιμοποιείται.


Η ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ


Χρησιμοποιούμε διάφορες μεθόδους ανακύκλωσης και προσπαθούμε να αξιοποιούμε τα απόβλητα μας, προκειμένου να μειωθεί η περιβαλλοντική επίπτωση (π.χ. κομποστοποίηση χαλασμένων ξύλινων μερών της κυψέλης, ανακύκλωση των συρμάτων, των πλαστικών και χάρτινων συσκευασιών κ.ά.


Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ


Προσπαθούμε να φυτεύουμε διάφορα μελισσοκομικά και όχι μόνο φυτά για να παρέχουμε ένα ποικίλο διατροφικό περιβάλλον για τις μέλισσες. Χρησιμοποιούμε φυσικές μεθόδους ελέγχου εντόμων και ασθενειών, αντί για χημικά φάρμακα που μπορούν να επηρεάσουν την υγεία των μελισσών και του περιβάλλοντος.


Με αυτές τις πρακτικές και διάφορες άλλες, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον φιλικό για τις μέλισσες, ενώ ταυτόχρονα παράγουμε υψηλής ποιότητας μέλι με σεβασμό στη φύση.





................................................................................................................................................................





ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΛΙ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ "ΜΕΛΛΑΣ"

🍯Το καλύτερο μέλι της ελληνικής υπαίθρου απευθείας από τις κυψέλες μας στο πιάτο σας...🐝


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ


Νέα Συσκευασία Squeeze

Ζούληξε το 🐻 για να γευτείς το πιο νόστιμο 🍯

Σχόλια