ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ: Η ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ!!!



Ο βασιλικός πολτός είναι μία φυσική παχύρρευστη, βιολογική ουσία που παράγουν οι νεαρές εργάτριες μέλισσες, η οποία χρησιμεύει για την αποκλειστική διατροφή της βασίλισσας, διαθέτει πολλά οφέλη και θεωρείται ως το «μητρικό γάλα» για τις μέλισσες.

Η σύστασή του βασιλικού πολτού, αν και μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την περιοχή και το κλίμα, κατά βάση διαμορφώνεται ως εξής:

Νερό: 60-70%

Υδατάνθρακες: 11-23%

Πρωτεΐνες: 9-18%

Λιπαρά: 3-8%

Βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία: 1,5-3%

Μάλιστα, περιέχει 17 διαφορετικά αμινοξέα, συμπεριλαμβανομένων 8 απαραίτητων που ο ανθρώπινος οργανισμός δεν παράγει από μόνος του, αλλά πρέπει να λάβει από τις τροφές. Οι μοναδικές ιδιότητές του οφείλονται στην πλούσια περιεκτικότητά του σε βιταμίνες, κυρίως του συμπλέγματος Β, ενώ εντοπίζονται και οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες C, E, Α, καθώς και η πολύτιμη βιταμίνη D. Δεν λείπουν τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία, με το ασβέστιο και το κάλιο να εκτινάσσονται και να ακολουθούν το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος και ο χαλκός.


Ο βασιλικός πολτός προσφέρει πολλά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό.
Αρχικά, θα λέγαμε ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει τις αλλεργίες
και ενισχύει τις γνωστικές λειτουργίες και τη βραχυπρόθεσμη μνήμη, ενώ ενισχύει και τις κινητικές ικανότητες. Ακόμη, συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και μειώνει την κακή χοληστερόλη. Σύμφωνα με διάφορες έρευνες, ο αντίκτυπός του στη γονιμότητα συνδέεται με τη ροιαλακτίνη, η οποία είναι η πρωτεΐνη που βοηθά τη βασίλισσα μέλισσα να είναι σεξουαλικά βιώσιμη. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τη γονιμότητα των ανδρών και την κινητικότητα του σπέρματος.
Στη συνέχεια, αξίζει να αναφέρουμε ότι, οι αντιοξειδωτικές ενώσεις, που βρίσκονται στον βασιλικό πολτό μπορούν επίσης να καταπολεμήσουν τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση των κυττάρων. Σημειώστε ότι, τα αντιοξειδωτικά μπορούν επίσης να μειώσουν τις ρυτίδες, να διατηρήσουν μια υγιή λάμψη στο δέρμα και να αποτρέψουν την τριχόπτωση. Ο βασιλικός πολτός συμβάλλει δυναμικά και στην απώλεια βάρους. Η λεκιθίνη είναι ένα από τα συστατικά του βασιλικού πολτού, το οποίο μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά τη χοληστερόλη, να βελτιώσει τη λειτουργία του ήπατος και να προωθήσει την σωστή πέψη. Επιπρόσθετα, να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι, ενισχύει και τον μεταβολισμό μας. Ο βασιλικός πολτός περιέχει και τα 8 από τα απαραίτητα αμινοξέα που ο άνθρωπος δεν μπορεί να παράγει ο ίδιος. Αυτά τα 8 αμινοξέα είναι απαραίτητα για τη δημιουργία νέων πρωτεϊνών στο σώμα και τη διατήρηση της λειτουργίας του μεταβολισμού. Τέλος, ο βασιλικός πολτός μπορεί να ενισχύσει την κυτταρική αναγέννηση, την ανάπτυξη των μυών, την αντοχή των οστών και να βελτιστοποιήσει τις ορμονικές / ενζυματικές διαδικασίες στο σώμα μας.

Τι πρέπει να προσέχουμε με την κατανάλωση του βασιλικού πολτού.

· Ο βασιλικός πολτός συντηρείται στο ψυγείο έως 6 μήνες και όχι έξω από αυτό επειδή αλλοιώνεται από τον αέρα και το φως.
· Καλό είναι να καταναλώνετε τον βασιλικό πολτό το πρωί νηστικοί. Αν δεν σας αρέσει η γεύση του αναμείξτε τον με ένα κουταλάκι μέλι.
· Ο βασιλικός πολτός αλλοιώνεται από τα μεταλλικά σκεύη. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε το ειδικό πλαστικό κουτάλι, που παρέχεται μαζί με το βαζάκι, το οποίο είναι και δοσομετρητής.
· Μπορείς να τον καταναλώνεις για 15-20 μέρες, να σταματάς για 10 ημέρες και να επαναλαμβάνεις τον κύκλο αυτό για τουλάχιστον 3 μήνες. Ιδανικά, πρέπει να καταναλώνεται φθινόπωρο και άνοιξη, που ο οργανισμός είναι πιο ευάλωτος λόγω της αλλαγής του καιρού.
· Η κατάλληλη δόση για τον καθένα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η ηλικία, η συνολική κατάσταση της υγείας του και άλλες προϋποθέσεις. Συνήθως συνιστάται ένα κουταλάκι το πρωί κάτω από τη γλώσσα με άδειο στομάχι, στα παιδιά μισό κουταλάκι, σε αθλητές και ασθενείς έως και δύο.

......................................................................................................................................................................


"ΟΤΑΝ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ"



    ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ:
 
1 ΜΕΛΙ ΑΝΘΕΩΝ ΒΟΙΟΥ
1 ΒΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΛΗΣ
1 ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ
1 ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ

ΜΟΝΟ 40€






Σχόλια